Pagini Internet – Webdesign si optimizare SEO

Inteligenta Artificiala in web design

Web design-ul implică mai mult decât creativitate și aspect. Este nevoie de cunoașterea celor mai bune practici în design și modalitățile de implementare a acestora pentru a fi un bun web designer. Odată cu utilizarea AI, oamenii obișnuiți au ocazia să acceseze aceste practici printr-o simplă implementare. În acest fel, oamenii pot crea site-uri web personalizate, cu cunoștințe de web design limitate. Unii dintre asistenții AI utilizați în acest moment sunt Siri de la Apple, Alexa de la Amazon, Cortana de la Microsoft și Asistentul Google.

AI oferă, de asemenea, analiza și extragerea datelor pentru SEO. Inteligența artificială, ce are puterea de a prezice ce vor utilizatorii, devine din ce în ce mai complex și mai inteligentă.

Când vine vorba de îmbunătățirea experienței utilizatorilor (UX), AI a făcut multe în acest aspect. Aceasta permite designerilor web să transforme site-urile în experiențe deosebite pentru clienți. Cele mai bune exemple sunt boții de chat, care pot fi găsiți pe aproape orice tip de site web în zilele noastre. Se prevede că acești boți, ce vor folosi AI, vor aduce economii întreprinderilor, în valoare de 8 miliarde de dolari, până în 2022. Folosind AI în acest fel, o mulțime de sarcini sunt automatizate, lăsând timp pentru angajați să se concentreze pe sarcini mai creative.

Posibilitățile AI sunt încă destul de limitate, dar nu va fi așa pentru mult timp, deoarece previziunile pentru întreaga industrie AI sunt destul de promițătoare.