Blog

O noua etapa in dezvoltarea webdesign, proprietati CSS3 fara prefix

In webdesign lucrurile incep sa intre pe un fagas normal in toate browserele.

Microsoft a anuntat ca suporta proprietatile CSS3 “transition”, “transform” si “animation” fara prefix specific browserului in cadrului noului Internet Explorer 10, devenind astfel primul browser care face acest lucru. Aceasta actiune este oarecum surprinzatoare din partea Microsoft care pana acum nu oferea suport CSS3.

Microsoft a adaugat suport CSS3 fara prefix in IE10 fara a discuta mai intai cu grupul care se ocupa de tehnologiile CSS, cum ar fi fost normal, membrii acestui grup fiind pusi in fata faptului implinit. Din cauza actiunilor Microsoft, grupul analizeaza ideea de a permite tuturor celorlalti furnizori de browsere sa foloseasca acele proprietati fara prefix.

Chiar daca proprietatile CSS3 “transition”, “transform” si “animation” se afla inca in faza de dezvoltare, grupul a considerat ca ele au atins o etapa stabila si pot fi incluse in browsere fara a mai folosi prefix.

Firefox a inceput sa renunte la prefix incepand cu versiunea 16 iar Google si Safari ( bazate pe webkit) sau Opera inca nu si-au anuntat intentiile dar suporta aceste proprietati folosind prefixul specific browserului (-webkit / -o).

Cu aceste implementari, webdesign trece la o noua etapa in procesul de dezvoltare.

Loading...