Dupa toate mail-urile primite de la banci sau persoane “autorizate” din strainatate, in care ni se cereau numerele de cont, PIN-urile, si alte coduri de singuranta, pentru a facilita golirea conturilor personale, astazi, pe adresa firmei, am primit o scrisoare care se dadea a fi de la “WorlWideWeb Register”. Personal, nu am auzit in viata mea de asa ceva, dar cu toate schimbarile astea am zis ca poate chiar e ceva serios. Va prezentam scrisoarea cu pricina mai jos.
“Analiza pe Text”
Ne este data o adresa de web (care nici macar nu exista) cu numele firmei noastre – http://deosebit-soft.pa.ro – care ar putea fi foarte bine interpretata ca fiind anuntul nostru online de pe site-ul Paginilor Aurii (terminatia “pa”). In continuare ne este ceruta adresa noastra reala de web si cateva informatii generale (Basic Information), cum ar fi: Numele Companiei, Orasul, Tara. Pentru a fi aproximativ toate datele complete ne sunt cerute si domeniul de activitate, adresa, Cod postal, telefon, fax si o persoana de contact. Daca cereau si un numar de card am fi trimis scrisoarea din prima
.
In partea dreapta observam un text care la prima vedere arata ca un disclamer. Avem textul in poza de mai jos.

Aici este scris cui trebuie sa trimitem scrisoarea, timpul in care trebuie trimisa inapoi si motivul pentru care ar trebui sa o trimitem (sau pentru care am primit-o). Pe rand si de la capat.
Cui trimitem scrisoarea: GT@P – Guia Telefax Anuario Profesional S.L.
Timpul in care trebuie trimisa inapoi: O saptamana (timp dupa care scrisoarea devine nula).
Motivul pentru care am prit scrisoarea: Pentru a ajuta la mentinerea World Wide Web Register la curent cu modificari de pe Internet.
Motivul pentru care ar trebui sa o trimitem inapoi: Pentru a aparea timp de trei ani in Web Company Register pe CD-ROM si pentru a obtine o reclama pe www.webcompanyregister.com (nu vom da un link pentru ca e plin de spyware si mallware). Totul contra sumei de 877 euro. Bineinteles, suntem asigurati ca vom primi si noi un CD-ROM anual.
Sa vedem, noi trebuie sa dam bani (apraoape 900 de euro) pentru a aparea pe un site plin de spyware si pentru a aprea pe un CD facut de o firma de publicitate in colaborare cu WorlWideWeb Register.
Pot sa-i respect pentru ca au incercat, pentru ca au dat o gramada de bani pe hartie si print (imaginandu-mi ca nu suntem noi singurii care au primit o astfel de scrisoare), pentru ca s-au chinuit sa compuna un text cu o forma legala, cu care daca nu esti putin atent iti fura ochii si pentru ca sunt in colaborare cu o firma de publicitate extinsa pe plan international (Spania, Franta, Portugalia).
Voi nu v-ati saturat de Phishing ? Ce credeti ca e de facut impotriva acestor tentative de frauda ?
Nici un raspuns pana acum ↓
Nu sunt comentarii deocamdata. Fii primul care comenteaza acest articol.
Trebuie sa fii logat pentru a comenta acest articol.